:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2018   16:01

0

136

Vodeći ruski trgovinski lanci ugovorili uvoz hrane iz Srbije

Primetno je veliko interesovanje ruskih kupaca, eksperata i distributera na Nacionalnom štandu Srbije gde, u okviru Međunarodnog sajma prehrane do 20. septembra, svoju ponudu predstavlja 13 srpskih kompanija, saopštila je Privredna komora Srbije.

Na sajmu su održani i inicijalni pregovori za zajedničke investicije u proizvodnju različitih vrsta sveže salate u Srbiji sa ciljem plasmana na tržišta Rusije i zemalja EU.

Štand srpskih izlagača posetio je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić, koji se u razgovoru sa izlagačima upoznao sa planovima i izazovima na koje nailaze izvoznici prehrambenih proizvoda prilikom plasmana u Rusku Federaciju.

PKS i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (84, UNDP) u Srbiji, organizovale su predstavljanje proizvodnih programa domaćih kompanija u oblasti proizvodnje i prerade voća i povrća, žitarica, mesne industrije i dijetetskih suplemenata.

U okviru nacionalnog štanda Srbije u Moskvi izlažu: "Jugprom" Leskovac, "Agroprom" Gornji Tavankut, "Miraks Agrar" Beograd, "C hiric h Agro" Titel, PIK Južni Banat Bela Crkva, "Flora Internacional" Bečej, "Geneza" Kanjiža, "Fidelinksa Skrob" Subotica, "Euro Frigo" Požega, ITN Grupa Beograd, "Zlatiborac" Mačkat, "Stojanović Farm" Novi Sad, "PDM Agro Frut" Pudarci.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode potencijalnim potrošačima i omoguće plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i rastu ukupnog izvoza srpske privrede.

Sajam "Vorld fud Moskva" jedan je od vodećih međunarodnih sajmova u oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Postoji 27 godina i održava se na preko 56.000 metara kvadratnih.

Ove godine sajam je okupio 1.600 izlagača iz 62 zemlje koji su organizovani u 44 nacionalna paviljona.

U 2017. godini sajam je posetilo oko 30.000 posetilaca iz 90 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.516 izlagača iz 62 zemlje sveta.

 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva