:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   20:07

0

315

Ustavni amandmani uvode red u pravosuđe


Generalni sekretar "Transparentnosti" Mario Spasić odbacio je kao neopravdane kritike pojedinih predstavnika sudijskih i tužilačkih udruženja.






"U postojećem sistemu, koji odgovara pojedinim sudijskim i tužilačkim udruženjima, nekoliko sudija, predstavnici interesnih klanova koji sede u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca, imaju isključivi monopol na izbor nosilaca pravosudnih funkcija, utvrđivanje eventualne odgovornosti i svim drugim funkcionalnim pitanjima u oblasti pravosuđa", naveo je Spasić, ocenivši da to nije pravedno.



Prema njegovim rečima, "jedini razlog za kritiku jeste preko potrebno demontiranje monopola na organizaciju pravosuđa, kadrovska rešenja i utvrđivanje odgovornosti nosilaca pravosudnih funkcija".



"Zato podržavamo predložene ustavne amandmane Ministarstva pravde koji donose balans između interesa struke i interesa građana Srbije, a interes građana upravo jesu pravično suđenje, pravosuđe bez korupcije i dostupnost pravde", zaključio je Spasić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.





 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva