Udruženje Srba KiM:Uznemirujuće poruke iz Dečana

:

:

TV Most

Foto: novosti.rs

clock

Maj 27, 2016   14:17

0

149

Udruženje Srba KiM:Uznemirujuće poruke iz Dečana

Poruke koje su se tamo čule, moraju biti signal za uzbunu za predstavnike međunarodne zajednice, koja još uvek ne shvata metode albanskih ekstremista niti razmere opasnosti po srpski narod u pokrajini, ali i po evropske vrednosti, kojima deklarativno teže i kosovske vlasti.


Posebno zabrinjava činjenica da su se uznemirujuće poruke čule od najviših predstavnika lokalne vlasti, koje stoje na čelu bunta. Oni ponavljaju da ih ni pravni niti bilo kakvi drugi argumenti ne interesuju, i istrajavaju na stavu da nešto što je i drevnim i novovremenskim tapijama dokazano kao manastirsko vlasništvo, pripada njima.


Stavom da zemlja koja je predmet sporenja, pripada isključivo narodu Dečana, predsednik ove opštine je praktično dao start za otimačinu, sistemom divljeg zapada - ko prvi zabode zastavicu, njegovo je!


Udruženje upozorava da ovakvo ponašanje, karakteristično za Albance na Kosmetu, kakvo ne postoji nigde više u civilizovanoj Evropi, mora biti odbačeno i sankcionisano, a ne nikako nagrađivano daljim približavanje tzv "države Kosovo", Evropskoj uniji, stoji u saopštenju Udruženja Srba Kosova i Metohije.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva