:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 20, 2018   17:29

0

283

U Kosovskoj Mitrovici održana sednica Skupštine opštine


Svi troškovi koji su realizovani u opštini Severna Mitrovica u proteklih šest meseci su oni koje je Skupština prethodno odobrila, a sve što je realizovano je iz predvidjenog budžeta, kako je istaknuto, je vidljivo kako u kapitalnim, tako i u socijalnim i drugim delatnostima.

Prema rečima nadležnih, opština je ispoštovala akcioni plan realizacije svih aktivnosti koje su planirane zajedno sa Skupštinom kada je usavajan budžet za 2018. godinu.

Rečeno je i da je “prava majstorija” u tako konfuznoj situaciji  izaći u susret zahtevima koji su upućeni opštini Severna Mitrovica.

Sa predlogom budžeta za 2019. godinu koji je znatno manji nego za prehtodnu godinu, odbornici i čelnici grada nisu zadovoljni.

Kako je rečeno, budžet za 2019. godinu izmenjen je u odnosu na sve prethodne godine. Primera radi, budžet je prošle godine za subvencije imao na raspolaganju 156 hiljada eura, dok je za 2019. godinu za istu kategoriju Priština izdvojila samo 17 hiljada eura.

Skoro 10 puta su umanjena  i sredstva za kapitalne investicije, naročito za kategoriju obrazovanja.

Skupština opštine Severna Mitrovica je u prvoj polovini ove godine podržala lečenje 57 deteta iz socijalno ugroženih porodica.

Početkom sledeće nedelje, kako je najavljeno održaće se dve javne rasprave na kojima će gradjani moći da učestvuju u planiranju budžeta za 2019. godinu.

Nakon toga, na narednoj sednici, trebalo bi i da usledi usvajanje predloženog budžeta za narednu godinu.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva