:

:

TV Most

clock

April 03, 2015   10:22

0

455

Trojka iz bloka za bebe u Kosovskoj Mitrovici

U sklopu sportsko-humanitarnog projekta "Trojka iz bloka" koji će biti održan u Kosovskoj Mitrovici 7. aprila sa početkom od 16 časova na terenima Tehničke škole (na Ploči), Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovkoj Mitrovici obezbediće nabavku medicinskih aparata i kreveta za trudnice za porodilište u Kosovskoj Mitrovici, saopštava organizacija Srbi za Srbe.

Sredstva za ovaj veliki projekat prikupljaju se putem humanitarnog sms broja 7763, cena jedne poruke 100 dinara (bez pdv) za sva tri operatera.

Projekat "Trojka iz bloka" je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i košarkaških klubova "Crvena Zvezda" i "Partizan".

Turnir će se po prvi put održati u Kosovskoj Mitrovici za koji već vlada veliko interesovanje. Gosti turnira Trojka iz bloka biće popularna beogradska rep grupa THC la Familija koja je komponovala pobedničku pesmu za košarkašku reprezentaciju Srbije Igraj i pobedi, najbolji košarkaški fristajler u Evropi Nemanja Triki Blažić i mladi beogradski reper Ankl Džo.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" saopštava da je od 2005. godine, pod sloganom "Deca su naša budućnost", prikupila 1,1 milion evra donacija i pomogla više od 1.400 socijalno ugroženih višedetnih porodica koje broje oko 7.000 dece. Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć na narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije i regiona. Na svom zvaničnom sajtu i fejsbuk stranici, organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima.

Organizacija "Srbi za Srbe" upućuje javni poziv svim društveno odgovornim kompanijama i medijima da podrže novi veliki projekat opremanja porodilišta u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se svake godine beleži sve veći broj novorođene dece.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva