:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

April 07, 2015   20:11

0

350

Trojka iz bloka u Kosovskoj Mitrovici

U sklopu sportsko - humanitarnog projekta “Trojka iz bloka” koji je danas održan u Kosovskoj Mitrovici na terenima Tehničke škole, humanitarna organizacija Srbi za Srbe u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovkoj Mitrovici obezbediće nabavku medicinskih aparata i kreveta za trudnice za porodilište u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je organizacija “Srbi za Srbe”.

Jedan od organizatora i direktor projekta “Trojka iz bloka” Mladen Matijašević zahvalio je svima koji su učestvovali u današnjoj akciji uprkos lošem vremenu

On je zahvalio svim fakultetima koji su prepoznali ovu akciju, opštini Kosovska Mitrovica i studentima koji su izneli čitavu akciju

Miroslav Milić, predsednik Studentskog parlamenta PU sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici takođe je pozdravio sve učesnike.

Gosti turnira “Trojka iz bloka” bili su Aleksandar Smiljanić ispred Košarkaškog Saveza Srbije, popularna beogradska rep grupa THC la Familija koja je komponovala pobedničku pesmu za košarkašku reprezentaciju Srbije “Igraj i pobedi”, najbolji košarkaški fristajler u Evropi Nemanja Triki Blažić i mladi beogradski reper Ankl Džo, I njima su uručeni skromni pokloni i zahvalnice.

Nemanja Biševac, član Studentskog parlamenta PU rekao je da je do sada u okviru akcije za mitrovačko porodilište, pre samog početka turnira “Trojka iz bloka” prikupljeno preko 150 hiljada dinara.

“Očekujemo da dođemo do cifre od 300.000 dinara. Nadamo se da ćemo prikupiti sredstava koliko je potrebno jer imamo uverenje od same organizacije “Srbi za Srbe” da će sav prihod od SMS za mesec april biti uplaćen za mitrovačko porodilište”, rekao je Biševac.

Sredstva za nabavku medicinskih aparata i kreveta za trudnice za porodilište u Kosovskoj Mitrovici prikupljaju se putem humanitarnog sms broja 7763.

Projekat "Trojka iz bloka" je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena Zvezda i KK Partizan.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe saopštava da je od 2005. godine, pod sloganom Deca su naša budućnost, prikupila 1,1 milion evra donacija i pomogla više od 1.400 socijalno ugroženih višedetnih porodica koje broje oko 7.000 dece.

Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć na narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije i regiona. Na svom zvaničnom sajtu i fejsbuk stranici, organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva