:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2018   17:22

0

267

Sindikat PKB:Ponudu dala samo arapska kompanija Al Dahra

On je za Betu rekao da je privatizacija PKB „totalni promašaj države“, a da će radnici izgubiti sva stečena prava Kolektivnim ugovorom.

„I ako nas sve zaposle, nas 1.704 radnika, izgubićemo prava po osnovu minulog rada i sva ostala koja su bila ugovorena Kolektivnim ugovorom“, rekao je Djordjević.

Dodao je da radnike najviše brine da li će zadržati posao jer će otpremnine od 450 evra po godini staža u toj firmi „brzo potrošiti“.

On je istakao da je tom sindikatu čudno to što je mala procenjena vrednost te firme jer je sa oko 600 miliona evra od pre nekoliko godina pala na oko 208 miliona evra, a prodaje se za 104 miliona evra.

„Kada smo pitali zašto je tako mala procenjena vrednsot PKB rekli su nam u Ministarstvu privrede da je procenu radila eminentna kompanija Dilojt“, rekao je Djordjević.

Druga zabrinjavajuća činjenica, prema njegovim rečima, je to što je kupac obavezan da zadrži delatnost samo tri godine.

„Verovatno će prvo ukinuti sektor stočarstva“, rekao je Djordjević.

Početna cena imovine je prema javnom pozivu 104,5 miliona evra, a na prodaju je 16.785 hektara zemljišta PKB-a na Paliluli, u Surčinu i Zrenjaninu, kao i stoka, objekti, oprema, rezervni delovi.
Procenjena vrednost zemljišta, gradjevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, udela od 29 odsto kapitala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik vredi 431.300 evra.

 

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva