:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2018   18:48

0

261

Plenkovića iznervirala pitanja o Pupovcu


Nakon sednice Hrvatskog sabora u holu su ga sačekali novinari sa istim pitanjima o predsedniku Samostalne demokratske srpske stranke i poslanika u Saboru, Miloradu Pupovcu.




Plenković je optužio novinare da se ponašaju kao neki opozicionari i da manipulišu.


"Jako je važno da kao novinar vi to ne radite. Stvar je Sabora da određuje koje će teme biti u redu. Ni u gorim fazama komunizma nije bilo da se raspravlja o tome šta ko od poslanika misli", rekao je Plenković.



Dodao je da je u kontaktu po nizu tema sa Pupovcem, čija stranka podrža aktuelnu vlast HDZ-a.



Plenović je rekao da neće ići na protest u Vukovar, 13. oktobra jer, kako je rekao, smatra da je to manipulacija žrtvama.



Ranije je najavljen protest u organizaciji gradonačelnika Vukovara Ivana Penave zbog, kkao je rekao, (ne)činjenja vlasti na procesuiranju svih odgovornih za "ubijene i nestale žrtve agresije na Vukovar i Hrvatsku", kao i o pitanju prava manjina u Hrvatskoj.



Indeks piše da Plenović, međutim, nije hteo da kaže ko to manipuliše.



"Ma kakav protest. Protest protiv koga? Protiv koga je usmeren protest? Ministarstva pravosuđa, policije, tužilaštva? Da ja kao premijer protestujem protiv institucija? Državno tužilaštvo (DORH) je nezavisano i samostalno, policija takođe deluje prema zakonu, a ne prema nalozima", poručio je Plenković.



"Jasan stav i mene i vlade je da ratne zločine treba istražžiti, procesuirati i, ako se dokažže krivica, osuditi", rekao je Plenković i dodao da Direkcija policije posvećeno radi na tome.



Premijer smatra, kako kaže, da jasno teba odvojiti temu o kojoj postoji konsenzus od one oko koje pokušaj manipulacije i zloupotrebe, a koja najviše pogađa one ranjive koji su sve izgubili.



Sednica Hrvatskog sabora je od samog početka je bila veoma burna, a poslanik opozicionog Mosta, Miro Bulj pokušao je da zatraži pauzu sa demagoškim obrazloženjem u kome je Plenkovića napadao preko Milorada Pupovca.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva