:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

209

Petković: Nema pomaka u istrazi ubistva Ivanovića


"Još se ne zna ko je ubica, ko je nalogodavac. Tražili smo da sarađujemo, nisu pristali. Tražili smo satelitske snimke, nisu dali, kažu da je tog dana bila magla. Nema pomaka u istrazi", rekao je on na Televiziji Pink.


Navodeći da je nedavno obeleženo 20 godina od kada je nestao prvi Srbin na KiM, Petković je istakao da su svi zločini nad Srbima i dan danas nekaženjeni. "Kada je reč o Srbima i srpskim žrtvama nema pravde na Kosovu i Metohiji, nema političke volje da se pronadju ubice i kazne oni koji su odgovorni", istakao je Petković i podsetio na zločin u Starom Grackom kada je ubijeno 14 srpskih žetelaca, na ubistvo srpske dece kod Goraždevca... 


Petković je naveo da se na prostoru KiM u pritvoru nalaze i Srbi koji su uhapšeni po tajnim optužnicama. "S jedne strane, vidimo da se ne pronalaze oni koji su ubijali Srbe, a opet sa druge strane vidimo da za ratne zločine, što je paradoks, optužuju Srbe. Pa gde su sada tu Albanci", upitao je Petković i naveo da to treba pitati predstavnike medjunarodne zajednice. 


Povodom sutrašnjeg samita u Sofiji, Petković kaže da Srbija ima kapacitet i snagu da se njen glas sve više čuje u međunarodnoj areni, te da je važno je što će na samitu biti predstavljena na najvišem nivou. 


Ističe da treba jačati ekonomiju Srbije, jer samo tako možemo poboljšati našu poziciju kada je reč o KiM. "Upravo samit će biti prilika da se pozabavimo ne samo pitanjem KiM koje je za nas ključno pitanje kada govorimo o reformama i procesu evropskih integarcija, nego i drugim važnim pitanjima u oblasti ekonomije i povezivanja Balkana infarstruktrurnim projektima", kaže Petković. 


Napomenuo je da se i u Izveštaju Evropske komisije i Strategiji o proširenju jasno vidi da je Srbija najviše napredovala u procesu evropskih intregracija, te da je lider u reformama na zapadnom Balkanu. 


On, međutim, kaže da postoji jedna vrsta licemrja kada se govori o Srbiji jer se s jedne strane pohvaljuju reforme, a s druge strane Srbija koči na putu ka EU zbog KiM. 


Povodom navoda u medijima da neće biti koprmisne ponude Zapada za KiM, Petković kaže da ako je to tako, zbog čega se toliko pregovaralo u Briselu ako neće biti komprimisa.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva