:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   10:38

0

281

Nemci zainteresovani za pirotski Tigar

Gosti iz Minhena, Roland Šimek i Roland Majer sa saradnicima, u ime nekoliko nemačkih kompanija koje su usko poslovno povezane, razgledali su Tigrove fabrike "Obuća", "Tehnička guma", "Valjara" i "Hemijski proizvodi", prenosi lokalni portal "plusonline".

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da bi strateško partnerstvo sa Nemcima učvrstilo poziciju Tigra na evropskoj privrednoj sceni, a sam Pirot i zaposleni u Tigru dobili bi na sigurnosti i bržem privrednom razvitku.

Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije Tigar, ocenjuje da je poseta nemačkih investitora od izuzetnog značaja. Videli su kompaniju u kojoj su, uprkos poznatim finansijskim problemima, raspoloživi kapaciteti maksimalno uposleni. Radi se u tri smene, a 70 odsto proizvoda završava u inostranstvu.

Utisci privrednika iz Nemačke su, kako se može čuti, impresivni.

"Asortiman proizvoda je raznolik i veoma zanimljiv. Potrebno je da se utisci slegnu, razmotri finansijsko stanje i onda donesu odluke o partnerstvu", izjavili su kratko nemački biznismeni, Roland Šimek i Roland Majer.

Tigar je jedan od najvećih srpskih izvoznika, čiji je ukupan izvoz od januara do avgusta ove godine iznosio 259 miliona evra.

Kompanija se svrstala i u top pet srpskih najprofitabilnijih preduzeća u 2017. godini, s neto dobitkom od 10,3 milijarde dinara, za čak 57,5 odsto većim od onog koji je ostvaren 2016. godine, prema podacima Agencije za privredne registre.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva