:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Septembar 14, 2018   18:16

0

155

Minimalna cena rada u 2019. - 155,30 dinara

Tu odluku o visini minimalne cene rada za period januar-decembar 2019. godine Vlada Srbije je usvojila na današnjoj sednici.

Pored toga, članovi Vlade usvojili su Osnovu za zaključivanje Sporazuma između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (84, CERN) u pogledu saradnje na terenu uključujući i kontekst programa CERN-a za nastavnike i učenike srednjih škola i srodne nastavne i terenske aktivnosti.

Za potpisnika sporazuma ovlašćen je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Na sednici je usvojen Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Usvajanjem ovog zakona obezbediće se jedinstvena baza podataka o obveznicima doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, osiguranicima i osiguranim licima u koju se podaci unose i čuvaju i dnevno elektronski ažuriraju.

Vlada Srbije danas je usvojila i Strategiju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala za period 2019-2013. godina, sa akcionim planom.

Donošenje ovako značajnog dokumenta, pored usklađivanja zakonodavstva s međunarodnim standardima, ima za cilj da ojača svoje operativne kapacitete i deluje proaktivno-u pogledu sprečavanja seksualnog zlostavljanja dece na Internetu i podigne nivo svesti građana kada je u pitanju visokotehnološki kriminal.

Nacionalna sportska priznanja, prema odluci Vlade Srbije, biće dodeljena Anji Pešić, rođenoj Spasojević i Ivani Đerisilo za osvojene bronzane medal?e na Svetskom prvenstvu u odbojci u Japanu 2006. godine i Vladi Petkoviću za osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u odbojci koje je održano 2007. godine u Ruskoj Federaciji, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Vlada je usvojila i više zaključakai: zaključak o usvajanju Okvirnog sporazuma između Republike Srbije i privrednog društva Shandong Linglong Tire Co. Ltd sa sedištem u provinciji Shandong u NR Kini, zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva Shandong provincial transportation group, Ltd, zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i privrednog društva Shijiazhuang Zhiyi Zinc Industry Co. Ltd sa sedištem u provinciji Hebej u NR Kini.

Na sednici je usvojen i zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju u vezi sa kinesko-srpskim (84, Hebej) industrijskim parkom prijateljstva između Srbije i Narodne Vlade Hebej pokrajine, zaključak o usvajanju protokola o realizaciji Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kompanije Lanzhou Guangtong New Energy Automobile Co. Ltd NR Kina, zaključak o usvajanju Protkola o razumevanju između Vlade Republike Srbije i HBIS group Co. Ltd, zaključak o utvrđivanju Osnove za zaključivanje sporazuma o međunarodnom industrijskom partnerstvu između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Međunarodnog industrijskog partnerstva Informatičkog puta svile.

Vlada Srbije usvojila je i zaključak o utvrđivanju Osnove za vođenje pregovora sa kineskom Export-Import bankom u vezi sa odobravanjem kredita za povlašćenog kupca za finansiranje projekta izgradnje toplovoda Obrenovac-Novi Beograd, zaključak o utvrđivanju Osnove za vođenje pregovora i zaključivanje okvirnog sporazuma između Vlade NR Kine i Vlade Republike Srbije o obezbeđenju R. Srbiji koncesionalnog zajma NR Kine za potrebe sprovođenja projekta izgradnje obilaznice oko Beograda na auto-putu E70/E75 (84, deonica: most preko reke Save kod Ostružnice- Bubanj potok).

Usvojen je i zaključak o utvrđivanju Osnove za vođenje pregovora sa kineskom Export-Import bankom u vezi sa odobravanjem ugovora o državnom koncesionalnom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na auto-putu E70/E75 (84, deonica: most preko reke Save kod Ostružnice-Bubanj potok).

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva