:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2018   15:13

0

206

Marko Čadež 13. i 14.septembra u Tirani, konferencija o digitalizaciji

Cilj skupa, kako je  najavio Čadež, koji  je ujedno i predsedavajući Odbora za digitalizaciju Evrokomora i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke,  jeste  da razvijene evropske komore kolegama iz ovog regiona predstave  elektronske usluge koje su razvile za članstvo  i način na koji pomažu digitalizaciju svojih privreda. 

„Učesnici  konferencije  upoznaće se sa mogućnostima i rezultatima korišćenja elektronskih dokumenata, digitalnih platformi za povezivanje  kompanija i privreda,  primene veštačke inteligencije  za rešavanje upita privrednika, online prodavnica  i raznih digitalnih aplikacija korisnih za privredu.  Ujedno ovaj skup je  i prilika da  razgovaramo kako da te digitalne alate i modele  podrške kompanijama članicama, što efikasnije primenimo za podršku našim kompanijama“, rekao je Čadež.

Po rečima Čadeža, digitalna transformacija tradicionalnih industrija i otvaranje novih digitalnih biznisa važno je  za sve ekonomije i kompanije i velike i male, a posebno za privrede kao što su  naše na Zapadnom Balkanu, u funkciji ubrzanja rasta, stvaranja podsticajnijeg okruženja za privređivanje, čvršćeg regionalnog povezivanja  i jačanja  veza sa međunarodnom poslovnom zajednicom.

Drugog dana konferencije biće održana Sednica odbora za digitalizaciju Evrokomore kojoj predsedava Marko Čadež. Odbor će razmotriti primere uspešne prakse i iskustvo privrednih komora EU koji mogu da pomognu komorama na Zapadnom Balkanu da unaprede kapacitete i podršku svojim članicama. Govoriće se i o mogućoj panevropskoj saradnji privrednih komora u ovoj oblasti, odnosno mogućnostima razmene iskustva, zajedničkih projekata i uspostvaljanja potencijalne panevropske platforme za određene komorske usluge.

 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva