:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2016   12:05

0

218

Kumstvo za zdravlje Elene Rakić

Elena je djevojčica koja boluje od psihomotornog razvoja i potrebno joj je nekoliko terapija i transplantacija matičnim ćelijama u Kijevu koji nisu ni malo jeftine. Ivana Rakić, majka djevočice, iz Kosovke Mitrovice prošle godine se obratila za pomoć Odboru za pomoć Srbima Kosova i Metohije iz Banja Luke . Zahvaljujući humanitarnoj akciji i humanim ljudima Republike Srpske uspeli su da Elena ode prošle godine u Kijev na prvi tretman. U odboru veruju da će i ove godine uspeti da prikupe pomoć, jer lekari predviđaju tri godine po jednu transplantaciju matičnim ćelijama. U mesecu junu ove godine otvoriti će i humanitarni kratki broj preko Telekoma Republike Srpske.

"Avgusta prošle 2015.godine posle protesta protiv suda EULEKSA u Kosovskoj Mitrovici i nepravednog pritvora Olivera Ivanovića, kod njihovog rođaka Gileta Rakića jezero Gazvode, Ivana i Zoran Rakić roditelji bolesne djevojčice izrazili su veliku želju i predložili da se naše porodice pokume u znak zhvalnosti za pomoć koju sam pružio njihovom bolesnom detetu. Nisam mogao da odbijem. Znam da sam rekao kod nas Srba kumstvo se ne odbija i neka bude za Elenino zdravlje i Srbe na Kosovu i Metohiji", kaže predsednik Odbora Milorad Arlov.

"Kada muka i problemi spoje ljude i porodice verovatno je prijateljstvo čvršće i iskrenije. Tada je moja porodica pozvana da uoči Đurđevdana naveče 05.maja dođe na porodičnu slavu Rakića i 06.maja u 10.časova u hramu Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici da označimo naše kumstvo javno pred crkvom i bogom. Ovome za moju porodicu značajnom činu prisutvovati će i načelnik mitrovičkog okruga g. Vaso Jelić i veterani FK"Trepča" iz Kosovske Mitrovice, kaže za našu redakciju Milorad Arlov predsednik odbora za pomoć srbima na Kosmetu", stoji u saopštenju predsednika odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije iz Banja Luke Milorada Arlova

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva