:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2018   20:53

0

191

Izložba posvećena 100-godišnjici proboja Solunskog fronta


Izložba koja se održava u Galeriji u Zemunu, u Kosovskoj 9, traje do 7. septembra.





Otvaranje je privuklo brojnu publiku, kojoj su se obratili predsednik udruženja Stanoje Stojković i autor izložbe Dragan Vasić.


U ime opštine Zemun, prisutne je pozdravio Željko Klarić. Nakon svečanog otvaranja, pevačka grupa "Savska zora" je izvela nekoliko tradicionalnih pesama iz perioda Velikog rata.



"Naše udruženje svake godine obilazi prostor Kajmakčalanskog bojišta, uređuje, čisti i restaurira zapuštene spomenike i vojnička groblja srpske vojske u tom regionu, i nastoji da tako otrgne od zaborava mesta stradanja naših slavnih predaka. Na ovoj izložbi želimo da predstavimo neke od rezultata naših aktivnosti i skrenemo pažnju javnosti na ovaj izuzetno značajan deo naše zajedničke prošlosti", kaže Stanoje Stojković, predsednik udruženja "Kajmakčalan".



Dragan Vasić, autor izložbe, podseća da udruženje i ove godine, na stogodišnjicu proboja Solunskog fronta, organizuje obilazak Kajmakčalana i okoline i akciju uređenja spomenika i grobalja srpske vojske, u periodu od 8. do 15. septembra.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva