:

:

TV Most

Foto: Telegraf

clock

Avgust 18, 2018   10:51

0

217

Iz ruševina u Đenovi izvučena još tri tela, broj žrtava 41


Vlasti nisu zvanično potvrdile izveštaje agencije ANSA i drugih medija da su leševi pronadjeni tokom noći. ANSA je navela da su tela pronađena u kolima smrskanim betonskim blokom kao i da se radi o porodici koja je kolima išla na odmor. Prilikom urušavanja nadvožnjaka u utorak survalo se oko 30 automobila. Veruje se da je još dvoje ljudi nestalo a rad spasilačkih službi se nastavlja.



U Italiji će danas biti održana državna sahrana većine stradalih prilikom urušavanja mosta u Djenovi, a danas je proglašen i Nacionalni dan žalosti. Kako se navodi, prve sahrane održane su u petak, uoči zvanične sahrane na kojoj će parastos voditi kardinal Anđelo Banjasko. Međutim, mnogi ožalošćeni odbijaju da učestvuju na državnoj sahrani, ističući potrebu da njihovi stradali budu sahranjeni na privatnoj sahrani.



Gradonačelnik Đenove Klemente Mastela u petak je naredio zatvaranje mosta koji je dizajnirao isti arhitekta kao i most koji se srušio, uz obrazloženje da je bolje za korisnike mosta "da imaju neugodnost nego problem".


Izvor: Beta,B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva