:

:

TV Most

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

clock

Avgust 19, 2018   10:16

0

237

CG: Policija sprečila mitropolita Amfilohija da obavi službu


Uprava policije Crne Gore i ove godine najpre je zabranila, a potom i onemogućila mitropolitu Amfilohiju da održi službu povodom Preobraženja Gospodnjeg u Crkvi na Ivanovim Koritima.



- Policijske snage su od rane preobraženjske zore bile raspoređene oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima tako da sveštenstvo i verni narod nisu mogli da uđu u sveti hram radi služenja Svete liturgije, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.


- Policija nema pravo, da svojim nezakonitim rešenjima grupicu samozvanaca proglašava za crkvu i da se na tako grub način poigrava sa najdubljim osećanjima pravoslavnih vernika. Uprava policije je dužna da u skladu sa zakonskim propisima na zakonit način predupredi i spreči ometanje javnog reda i mira svuda, pa i na Preobraženje ove godine na Ivanovim koritima, "od grupice samozvanaca i jurišnika na svetinju i hrišćanski praznik, a ne da zabranjuje preobraženjsko bogosluženje u pravoslavnom hramu na Ivanovim koritima i da tako atakuje na vekovni kanonski poredak i crkvenu imovinu", kažu iz Mitrpolije, povodom još jedne zabrane vernicima i mitropolitu Amfilohiju da na Preobraženje održe službu, čime im je uskraćeno pravo na slobodu veroispovesti.


 

Izvor: Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva