:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2017   12:16

0

168

Čadež: Srpske firme konkurentne cenom i kvalitetom

On je, povodom susreta srpskih kompanija sa firmama iz nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije, rekao da ulazak u dobavljački lanac velikih firmi nije samo stvar prodaje proizvoda, već znači ispunjavanje standarda, čime naše firme postaju konkurentnije, dobijaju nove poslove.

Ukazao je da velike kompanije kada se upoznaju sa radom srpskih firmi vide da naša mala i srednja preduzeća mogu da proizvedu dobru robu, jer imaju kvalitetnu radnu snagu, potencijal i kvalitet.

- Ono što našim firmama nedostaje jeste rad na preuzimanju procesa koje zahtevaju ogromne kompanije, ali to se uči, a time se diže i spremnost nastupa na medjunarodnim tržištima - objasnio je on.

Deset firmi je iz Severne Rajne Vestaflije doputovalo u Beograd kako bi, u okviru projekta „Dobavljačka incijativa nemačkih kompanija“ pronašli partnere u Srbiji, a ovaj put radi se o firmama iz metalskog sektora.

Ccadež je najavio da će uskoro PKS organizovati i dane dobavljača iz prehrambenog sektora za kompanije Delez i Metro.

Za nešto manje od dva meseca, prema njegovim rečima, biće održan veliki dan dobavljača u saradnji sa nemačkom vladom u Beogradu gde će se okpuiti dobavljači celog regiona.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva