:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2018   19:33

0

248

Gojković sutra na Evroazijskom ženskom forumu


Na forumu, koji okuplja žene iz 120 država, među kojima devet predsednica parlamenata, 10 potpredsednica parlamenata i država, kao i liderki brojnih međunarodnih organizacija, razmatraće se pitanja mira i osiguravanje globalne bezbednosti.



U tom okviru biće reči o pitanjima kako učešće žena u osiguravanju bezbednosti pomaže u pronalaženju najdelotvornijih odgovora na savremene izazove, kako može da se menja parlamentarni dnevni red kako bi se obezbedio održivi razvoj društva, kao i kakav je potencijal međunarodne saradnje žena, saopšteno je iz parlamenta.



Na forumu će se debatovati i o jačanju potencijala međuparlamentarnog dijaloga u cilju razvoja saradnje u prevazilaženju globalnih izazova i pretnji, zakonodavnoj podršci širenju pravnih, ekonomskih i socijalnih mogućnosti za žene i zaštiti njihovih prava, kao i potrebi za široko uključivanje žena u cilju postizanja ciljeva održivog razvoja.



Učesnice foruma razgovaraće i o ženskom liderstvu u zdravstvu, globalnoj platformi za razvoj ženskog preduzetništva, kulturi i sportu, a predsednica Skupštine Srbije imaće i niz bilateralnih susreta.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva