:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

April 25, 2019   17:50

0

428

Zelenski promenio potpis na Fejsbuku s ruskog na ukrajinski

Novoizabrani predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski promenio je svoj potpis na društvenoj mreži Fejsbuk s ruskog na ukrajinski jezik, saopštila je njegova portparolka Irina Pobedonosceva.

Ranije je na fejsbuk stranici Zelenskog njegovo ime bilo napisano na ruskom jeziku — Vladimir, a sada je promenjeno u ukrajinsku varijantu — Volodimir.

„Dobili smo predloge od svojih pratilaca da se ime promeni i odazvali smo se na njih. To je i umesno ako imamo u vidu njegov novi status kao predsednika“, rekla je Pobedonosceva.

Ona je naglasila da promena potpisa Zelenskog na društvenoj mreži nema veze sa Zakonom o funkcionisanju ukrajinskog jezika kao državnog koji je 25. aprila usvojila Vrhovna rada Ukrajine, a kojim je predviđeno korišćenje isključivo ukrajinskog jezika u svim sferama života.

Prema rečima predsednikove portparolke, na Fejsbuku će uskoro biti otvorena i nova stranica „Vladimir Zelenski — predsednik Ukrajine".

Drugi krug predsedničkih izbora u Ukrajini održan je 21. aprila. Zelenski je pobedio dosadašnjeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka osvojivši 73,22 odsto glasova birača.

Izvor: Sputnik

ZelenskiUkrajinapredsednikfejsbuk
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva