:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 11, 2019   19:14

0

209

Završena načelna rasprava, nastavak u sredu

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras načelnu raspravu o više predloga zakona iz oblasti prosvete, kao i o nekoliko sporazuma, a rad će nastaviti u sredu.

Stranke Saveza za Srbiju i pojedini poslanici bojkotovali su rad parlamenta u plenumu, ali su u skupštinskom holu držali pres konferencije na svakih pola sata i govorili o predlozima zakona koji su na dnevnom redu, kao i drugim političkim aktuelnostima.

Medijima su se u holu obraćali i poslanici vlasti koji su naveli da deo opozicije koji bojktuje rad u plenumu ne bojkotuje ”kasu parlamenta”. Na predlog predsednice Odbora za finansije Aleksandre Tomić, dnevni red je proširen za još dve tačke, izbor člana Saveta Narodne banke Srbije i predsednika Komisije za hartije od vrednosti.

Poslanici vlasti su tokom rasprave pozitivno ocenili predložene zakone, a osvrnuli su se i na bojkot dela opozicije, kao i na rad prethodne vlasti koju su činile demokrate i više puta poručili da njihova politika za razliku od SzS nisu vešala, linč i nasilje već budućnost Srbije.

Za razliku od prethodnih sednica u sali danas nije bilo polemike, kao ni međusobnih optužbi.

Poslanici su, između ostalog, raspravljali o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, izmenama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, kao i o izmenama Zakona o oružju i munici, a među važnijim sporazumima koji su se našli je onaj sa SAD o izručenju.

Izvor: Танјуг

Skupštinа SrbijeRasprava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva