:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2018   12:05

0

200

Vučić sa Lavrovom u vili "Mir"


Kako je najavljeno, posle sastanka predsednik Srbije i ministar spoljnih poslova Rusije obratiće se medijima.




Lavrov je doputovao popodne u Beograd, a na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ga srpski kolega Ivica Dačić i ambasador RF u Beogradu Aleksandar ÄŒepurin.



Vučić i Lavrov će prisustvovati sutra prezentaciji mozaika centralne kupole Hrama Svetog Save u Beogradu.



Svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije, ministar inostranih poslova Rusije, predsednik RS Milorad Dodik, patrijarh srpski Jirinej i Mitropolit volokolamski Ilarion. 




Šef ruske diplomatije sutra će se sastati i sa predsednicom vlade Srbije Anom Brnabić, a uručiće i Orden prijateljstva Ivici Dačiću.



Povod za posetu Lavrova je obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju država.



Za podne je predviđen sastanak dveju delegacija koje predvode ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, posle čega će se obratiti medijima.



Na dnevnom redu susreta sa predstavnicima Srbije biće i aktuelne teme - od situacije u regionu i podrške Rusije našoj zemlji u vezi sa KiM, do još nerešenog pitanja statusa Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.



Ministar spoljnih poslova Srbije i šef ruske diplomatije sutra će obići spomenike sovjetskom vojniku u okviru Memorijalnog kompleksa Oslobodiocima Beograda i ruskom diplomati Nikolaju Hartvigu na Novom groblju, a predviđeno je i zajedničko izlaganje u zgradi Rektorata.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva