:

:

TV Most

Foto: RTS (arhivska fotografija)

clock

Februar 16, 2019   7:51

0

65

Vučić zahvalio Mogerinijevoj, mere Prištine "nepremostiva prepreka"

Platforma za nastavak dijaloga, koja je usvojena u Prištini, ne ostavlja prostora za kompromis sa Beogradom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć telefonom sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije je ponovio da dijalog može biti nastavljen samo ukoliko Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je naglasio da jednostrane mere Prištine predstavljaju ne samo nepremostivu prepreku u dijalogu, već i pretnju stabilnosti u regionu. Ponovio je i da Srbija vodi odgovornu politiku i da se nije opredelila za recipročne mere, nadajući se da će razum prevladati.

Predsednik Srbije je šefici evropske diplomatije ukazao i na to da je platforma za nastavak dijaloga, koja je usvojena u Prištini, u stvari platforma protiv dijaloga i da bi bilo poštenije da kažu da nisu za dijalog uopšte, jer ono što su napisali ne ostavlja prostora za kompromis.

Vučić je visokoj predstavnici EU zahvalio što čini sve da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: RTS

Aleksandar VučićFederika MogeriniKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva