:

:

TV Most

clock

Februar 10, 2019   8:03

0

116

Vaterpolisti Zvezde stigli u Beograd – "incident nema veze sa sportom"

Vaterpolisti Crvene zvezde koji su juče napadnuti u Splitu štanglama i palicama jutros su doputovali u Beograd. Direktor VK Crvena Zvezda Igor Milojević je rekao da oni nisu toliko fizički povređeni ali da je golman Aleksandro Kralj teško podneo situaciju i da mu je život bio ugožen. Kaže da su srećom sva trojica napadnutih vaterpolista srećom izvukli živu glavu.

Milojević ja najavio da će sutra u 12 sati biti održana konferencija za novinare povodom napada na vaterpoliste na kojoj će se igrači obratiti javnosti. Posebno ističe da je VK Crvena zvezda uz Aleksandra Kralja i da će uvek stati iza njega. Zahvalio je Vaterpolo savezu Srbije i predsedniku Viktoru Jeleniću na brzoj rekaciji kao i svim klubovima iz Srbije koji su stali u zaštitu igrača Zvezde. S druge strane, Milojević je zahvalio i čelnicima iz Hrvatske koji su osudili napad.

Ocenio je da to nema veze sa sportom i rekao da se nada da će sportski rezultati pokazati da može da bude i drugačije. Napominje da je brzo reagovala i predsednica Hrvatske kao i ostali klubovi u toj zemlji.

Milojević kaže da je vaterpolo džentlmenski sport i da se vode ozbiljne borbe u bazenu ali da su vaterpolisti uvek pokazivali da su velika gospoda van tih sportskih događaja. Kaže i da ga je lično zvao hrvatski selektor koji je uputio podršku igračima Zvezde.

"Sportska diplomatija prevazilazi sve granice i treba da bude primer kako funkcionišu odnosti", smatra Milojević.

Ipak, kaže da ovakve situacije pozivaju na oprez kada je u pitanju bezbednost i da mnogi mogu da se ugledaju na srpske organe i policiju kada je u pitanju obezbeđenje učesnika sportskih događaja.

O predstojećim koracima odlučiće institucije, kaže Milojević i dodaje da ne želi ishitrne odluke. Podseća da je regionalna liga reagovala i da su ponudili Zvezdi da snose troškove ako utakmic aponovo bude odigrana.

"Sportski aspekti nisu narušeni", rekao je Milojević i upozorio na huliganizam napominjući da mala grupa ljudi želi da ovlada velikom.

Kaže da je sport prelepa priča koja bi trebalo da pomaže deci u razvoju a ne da se događaju ovakve situacije. Ponovo je pomenuo napadnute vaterpoliste ističući da su oni pokazali da su hrabri i da nisu dozvolili da im se skinu klupska obeležja u kafiću.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva