:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Maj 15, 2019   8:50

0

23

Stefanović sa direktorom američke DEA o borbi protiv trgovine narkoticima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru višednevne posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA), saopštio je MUP.

Nebojša Stefanović je razgovarao sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnje srpske policije sa pripadnicima DEA, navodi se u saopštenju.

Stefanović je istakao da su pripadnici Ministarastva unutrašnjih poslova Republike Srbije tokom 2018. godine zaplenili više od 4 tone narkotika i dodao da su u ovoj godini rezultati još bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri meseca, oduzela više od dve tone droge.

Dilon i Stefanović su se saglasili da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države.

Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje službi SAD i Srbije, kako bi bile još efikasnije u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika.

Ministar Stefanović je istakao i važnost treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i saglasili.

Direktor DEA Utam Dilon i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga pohvalili su srpsku policiju u dosadašnjoj borbi u suzbijanju prodaje narkotika istakavši da je primetan napredak u toj oblasti.

To se, smatraju, može videti i kroz nekoliko uspešnih i važnih akcija pripadnika MUP-a.

Oni su istakli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprineti ostvarivanju konkretnih rezultata.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva