:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 23, 2019   16:29

0

46

Stefanović: Predložiću da ne bude preregistracije traktora

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će vladi predložiti nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.

"Tačnije, predložićemo da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza", navodi Stefanović.

Ministar podseća da je obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je usvojen još 2009. godine, a primena te odredbe je trebala da počne 03. aprila ove godine.

"Izmenama Zakona koje ću predložiti ukinućemo odluku o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, jer ne želimo da poljoprivredne proizvođače izlažemo dodatnim troškovima", objasnio je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Dodaje da će vlasnici morati da poseduju jedino potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je, kako kaže, i do sada bila zakonska obaveza, jer je cilj, kako kaže – da ta vozila budu sigurna i ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Izvor: RTS

Stefanovićpreregistracija traktora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva