:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 20, 2019   12:00

0

39

Srpske kajakašice počele sezonu na Adi: Tokio glavni cilj

Najbolje srpske kajakašice na suncem okupanoj Adi Ciganliji trkama za Kup Srbije počele su danas novu sezonu u kojoj je glavni cilj da se izbore norme za Olimpijske igre u Tokiju.

Jedna od najboljih srpskih kajakašica, Milica Starović, ističe da je Kup tradicionalno prvi korak u sezoni i da sa dosta optimizma očekuje izazove koji slede.

„Generalno sam zadovoljna svojom formom, koja sada nije ‘pikirana’ i podizana za ovo takmičenje. Čuvamo se za međunarodne trke koje nam predstoje, a koje će biti dosta teške. Norma za Tokio nam je čilj i plan za ovu sezonu. Zadovoljna sam kako smo radili, kako smo trenirali u svim posadama i postavama. U dvosedu smo trenutno isprobavali kombinaciju s Marijom Dostanić i mogu reći da mi deluje obećavajuće, a i četverac posebno“, rekla je Tanjugu Starovićeva.

Ona je dodala da će se potruditi da se norma za Tokio obezbedi kroz četverac i manje čamce. „Posle ovog takmičenja, očekuju nas dva Svetska kupa krajem maja, jedan u Poznanju, a drugi u Duisburgu. Oni nam služe da odmerimo snage s konkurentima iz celog sveta, a do tada tačno znamo šta treba da radimo. Posle slede Evropske igre u Minsku. To će nam biti jedna jaka provera za ono glavno, za sam kraj sezone, Svetsko prvenstvo u Segedinu, gde ćemo pokušati da izborimo norme za Tokio“, poručila je Starovićeva.

Nikolina Moldovan ističe da joj je prijala trka na Kupu Srbije i da je uživala na stazi. „Ženska ekipa je na ovaj Kup došla iz treninga i blage forme. Ove godine se spremamo za Svetske kupove u Poljskoj i Nemačkoj. Ženska ekipa uveliko vesla grupne čamce na treninzima, a naš Kup nam je proba pred međuanrodna takmicenja. Da doživimo draž trke, jer na treninzima nemate taj osećaj“, kaže Nikolina Moldovan.

Prema njenim rečima, olimpijska norma je glavni i jedini cilj za koji cela ženska ekipa živi ove godine.

„Zvučaću neskromno, ali ženska ekipa ima ogromne šanse. Imamo iskustvo sa prethodnih Olimpijskih igara u Londonu i Riju, nismo imali probleme za norme i nadam se da će nas što više iz zenskog tima izboriti norme za Tokio“, zaključila je Moldovan.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva