:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Mart 20, 2019   22:58

0

278

Srbija remizirala sa Nemačkom, gol Jovića

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Nemačkom 1:1 (0:1), u prijateljskoj utakmici odigranoj u Volfsburgu.

Tim Mladena Krstajića pružio je sjajnu igru, pre svega u prvom poluvremenu, kada je i poveo prvencem Luke Jovića u 12. minutu, ali je u drugom Nemačka bila bolja i izjednačila golom Leona Gorecke u 69.

Blistao je golman Marko Dmitrović sa nekoliko fantastičnih odbrana, više puta Timu Verneru i Liroju Saneu, kao i Marku Rojsu, i na kraju zaslužio epitet najboljeg pojedinca.

Mogli su i "orlovi" da postignu više od jednog gola, ali su veoma dobre prilike propustili Jović i posebno Adem Ljajić u prvom delu.

Remi na gostovanju u Nemačkoj prava je uvertira za duel sa Portugalijom u Lisabonu na startu kvalifikacija za EURO 2020.

Srbija je završila meč sa desetoricom zbog crvenog kartona debitanta Milana Pavkova u samom finišu utakmice zbog oštrog starta nad Saneom.

Kontinentalno takmičenje biće igrano širom Evrope, a Srbija prvu kvalifikacionu utakmicu igra za Portugalijom u ponedeljak.

Kod Nemaca ima izmena, što nije ništa u poređenu sa situacijom u našem nacionalnom timu, koji osim čestog previranja među igračima, sada ima problema i sa povredama.

U Beogradu su ostali da se oporavljaju kapiten Aleksandar Kolarov, zatim Dušan Tadić, tamo je i Filip Kostić, a nema ni Aleksandra Mitrovića. Ljubomir Fejsa će reprezentaciju dočekati u Lisabonu, Aleksandar Prijović nije ni doputovao u Nemačku. Nemanja Matić propušta obe utakmice.

Selektor Mladen Krstajić je istakao da timu fali iskustva, ali da mu ne manjka želje i, dok mediji pokušavaju da iskroje početni tim na startu novog ciklusa, on je otkrio samo jednog startera - Luku Jovića. Jović je daleko najinteresantniji igrač lokalnim medijima. Najbolji strelac Bundeslige Nemačke sa velikim ambicijama je ušao u ovaj meč.

Srbija je neporažena od utakmice sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali naš tim od tog meča nije imao tako velikog i značajnog protivnika.

Izvor: Танјуг, RTV

fudbalfudbalska reprezentacija Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva