:

:

TV Most

clock

April 26, 2019   15:08

0

40

Saradnja Rusije i Kine obara rekorde

Trgovinska razmena Rusije i Kine 2018. godine dosegla 108 umesto planiranih 100 milijardi dolara, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa kineskim kolegom Si Đinpingom u Pekingu. Đinping saglasan da su bilateralni odnosi te dve zemlje obrazac za odnose velikih sila.

Ekonomski odnosi Rusije i Kine se razvijaju brže nego što je planirano, jer je trgovinska razmena 2018. godine dosegla 108 milijardi dolara, naveo je Vladimir Putin tokom sastanka sa Si Đinpingom na drugom forumu "Pojas i Put", koji se održava u Pekingu.

"Naša saradnja je dostigla nezapamćeno visok nivo i predstavlja obrazac za međudržavne odnose u modernom svetu", rekao je Putin, prenosi Tas.

Promet 2018. godine porastao za 24,5 odsto, na rekordnih 108 milijardi dolara, iako su zvaničnici postavili cilj od 100 milijardi dolara, istakao je Putin. Govoreći o kinesko-ruskom sveobuhvatnom partnerstvu i strateškoj saradnji, ruski predsednik je naglasio da se odnosi znatno razvijaju u svim oblastima.

Si Đinping se saglasio da bilateralni odnosi dve zemlje predstavljaju obrazac za odnose velikih sila koje uživaju najviši nivo uzajamnog poverenja, najbližu saradnju i veliki strateški značaj.

Izvor: TAS S,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva