:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 14, 2018   20:55

0

267

Rakić: Hvala Vučiću, čekali smo 20 godina da neko podmetne leđa za srpski narod! (video)

Srbi iz severnog dela Kosovske Mitrovice okupili su se u velikom broju kod spomenika knezu Lazaru kako bi pratili obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Predsedništvu Srbije.

Na šetalištu u severnom delu grada postavljen je video bim preko kojeg su pratili Vučićev govor. Prisustvovali su i predstavnici srpskih opština na severu i Srpske liste. Predsednik Srpske liste Goran Rakić je izjavioje nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbima na KiM puno znači poruka da će ih država Srbija zaštiti. 

"Poruka koju smo čuli je poruka mira i hvala vam što želite da sačuvate mir po svaku cenu, pa makar to bilo i vojnom silom", rekao je Rakić. 

Kako je rekao, poruka koju su večeras čuli Srbi na KiM donosi radost, ne samo njima, već i celokupnom srpskom narodu. 

"Predsedniče Vučiću i mi odavde imamo jednu poruku za vas. Mi 20 godina čekamo da neko podmetne svoja leđa i zaštiti srpski narod, ne tražimo mnogo, tražimo mir i sigurnost. Ovo što ste vi večeras rekli nama znači mnogo, jer kada večeras odemo svojim domovima i kada ušuškamo svoju decu možemo im reći da nisu sami i da pored vas na njih misli i država Srbija". 

Rakić je dodao da nikom nije upućena pretnja i da može samo da poruči komšijama na jugu Mitrovice da Srbi na KiM žele da ostanu na svojim ognjištima. "Pozdraviću sve, i njih dole preko mosta, našim pozdravom: Jer odavde nema nazad. Živela Srbija", poručio je Rakić. 

Građani Mitrovice takođe ističu, posle obraćanja predsednika Vučića, da imaju poverenja u državu Srbiju i predsednika i da veruju da će ih država zaštititi. 

“Mogu samo da kažem da ostajem ovde i nikada odavde nećemo ići. Stvarno nam je mnogo teško, naročito za decu i žene, jedina nam je nada predsednik Vučić. Uzdamo se u njega i u sav narod, i ostajemo ovde”, poruka je jedne Mitrovčanke.

"Naša deca žive ovde, mi jednostavno nemamo gde da idemo, ostaćemo tu da poslednjeg. Moja su deca rođena ovde i ja sam rođen ovde, tu su nam koreni u tu nam je budućnost, gde ćemo", rekao je za Tanjug Milorad Jovanović iz severne Mitrovice. 

Istakao je da ima poverenje u predsednika Vučića i državu. 

Izvor: TV Most

VučićKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva