:

:

TV Most

clock

April 25, 2019   14:14

0

141

Prvi susret Putina i Kim Džong Una, trajao duplo više od predviđenog

Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i severnokorejskog lidera Kim Džong Una u Vladivostoku trajao je skoro dva sata, što je više nego dvostruko više od protokolom predviđenih 50 minuta.

Razgovor je održan u četiri oka iza zatvorenih vrata u jednoj od prostorija na Saveznom univerzitetu u tom gradu na ruskom Dalekom istoku, prenosi Tas s.

Ruski predsednik je zjavio da je razgovor u četiri oka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vladivostoku bio temeljan.

Kako je rekao, s Kimom je razgovarao o bilateralnim odnosima, trenutnoj situaciji i perspektivama njihovog razvoja, prenosi Tas s.

"Razgovarali smo o situaciji na Korejskom poluostrvu i razmenili mišljenja o merama koje bi trebalo preduzeti kako bi se situacija poboljšala", rekao je Putin.

Kim je rekao da je njegov dijalog s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je započeo bio konstruktivan, i dalje biti takav.

"Nadam se da će se naši pregovori nastaviti u istom smeru, kao plodni i konstruktivni", rekao je Kim.

U toku je sastanak delegacija dve države koji se odvija na Saveznom univerzitetu u Vladivostoku, na krajnjem istoku Rusije.

Ovo je prva Kimova poseta Rusiji i njegov prvi susret s Putinom.

Kim:Nadam se da će sastanak pomoći da se poboljša situacija na Korejskom poluostrvu

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas da se nada da će sastanak s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pomoći da se poboljša situacija na Korejskom poluostrvu.

"Stanje na Korejskom poluostrvu je od velikog značaja za celu međunarodnu zajednicu. Nadam se da će naši razgovori biti važni za zajedničku ocenu situacije", rekao je Kim na početku susreta, prenosi Tas s.

Kim je, obraćajući se Putinu, rekao da se nada i da će današnji sastanak biti koristan za produbljivanje i razvijanje tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje.

Istovremeno, on je zahvalio Putinu na organizaciji sastanka i na pobedu na predsedničkim izborima 2018. godine, nakon kojih je, kako je rekao, "nastavio uspešan rad na izgradnji snažne Rusije".

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je posle susreta sa severnokorejskim liderom Kin Dzzon-unom da misli da americcke bezbednosne garancije verovatno neche biti dovoljne da ubede Pjongjang da obustavi svoj nuklearni program.

Putin je rekao da veruje da bi americcke garancije mozzda trebalo da budu podrzzane od strane drugih naroda, koji su bili ukljucceni u prethodne ssestostrane razgovore o sevrnokorejskom nuklearnom pitanju, preneo je Rojters.

To bi znaccilo ukljuccivanje Rusije, Kine, Japane i Juzzne Koreje, pored SAD i Severne Koreje.

"Njima (Severnoj Koreji) samo su potrebne garancije za bezbednost. To je to. Svi mi zajedno moramo razmissljati o tome", rekao je Putin novinarima nakon svog prvog tet-a-tet razgovara sa Kimom.

"Duboko sam uveren da, ako dodjemo do situacije da su potrebne neke vrste garancija od jedne strane, u ovom sluccaju za Severnu Koreju, one neche biti moguche bez medjunarodnih garancija", rekao je Putin.

Ruski predsednik je naveo da je malo verovatno da bi sporazumi izmedju dve zemlje mogli biti dovoljni, vech da bi garancije morale biti medjunarodne, pravno obavezujuche i da jamcce suverenitet Severne Koreje.

Severna Koreja i SAD treba da resse pitanja putem razgovora, rekao je Putin, dodavssi da ne zna koje su korake strane spremne da preduzmu, preneo je TAS S.

U razgovoru sa novinarima nakon samita Rusija-Severna Koreja, Putin je rekao da je, ssto se ticce razgovora sa SAD, lider Severne Koreje Kim Dzzong-un bio "odluccan da zasstiti nacionalne interese i osigura bezbednost zemlje".

 Putin:Bezbednosne garancije SAD neće biti dovoljne S.Koreji

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je posle susreta sa severnokorejskim liderom Kin Džon-unom da misli da američke bezbednosne garancije verovatno neće biti dovoljne da ubede Pjongjang da obustavi svoj nuklearni program.

Putin je rekao da veruje da bi američke garancije možda trebalo da budu podržane od strane drugih naroda, koji su bili uključeni u prethodne šestostrane razgovore o sevrnokorejskom nuklearnom pitanju, preneo je Rojters.

To bi značilo uključivanje Rusije, Kine, Japane i Južne Koreje, pored SAD i Severne Koreje.

"Njima (Severnoj Koreji) samo su potrebne garancije za bezbednost. To je to. Svi mi zajedno moramo razmišljati o tome", rekao je Putin novinarima nakon svog prvog tet-a-tet razgovara sa Kimom.

"Duboko sam uveren da, ako dođemo do situacije da su potrebne neke vrste garancija od jedne strane, u ovom slučaju za Severnu Koreju, one neće biti moguće bez međunarodnih garancija", rekao je Putin.

Ruski predsednik je naveo da je malo verovatno da bi sporazumi između dve zemlje mogli biti dovoljni, već da bi garancije morale biti međunarodne, pravno obavezujuće i da jamče suverenitet Severne Koreje.

Severna Koreja i SAD treba da reše pitanja putem razgovora, rekao je Putin, dodavši da ne zna koje su korake strane spremne da preduzmu, preneo je TAS S.

U razgovoru sa novinarima nakon samita Rusija-Severna Koreja, Putin je rekao da je, što se tiče razgovora sa SAD, lider Severne Koreje Kim Džong-un bio "odlučan da zaštiti nacionalne interese i osigura bezbednost zemlje".

Izvor: Танјуг

KimPutinsastanak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva