:

:

TV Most

clock

April 18, 2019   11:53

0

113

Promocija knjige „Kralj Petar Prvi u Prizrenu“

Dom kulture „Gračanica“ i Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena organizuju u Bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije u Prizrenu promociju knjige „Kralj Petar Prvi u Prizrenu“ autora Lele Marković.

Knjiga „Kralj Petar Prvi u Prizrenu“, u poeziji, prozi i slici, obrađuje povlačenje srpske vojske preko Kosova i Metohije u periodu od 12 – 26. novembra 1915. godine. Ko se sve našao u koloni dugoj od Prokuplja do Prištine, čiji su ćivot sa svetim moštima nosili na leđima srpski vojnici, kako je izgledao Prizren iz ugla poznatih svetskih dopisnika, koji poznati srpski pisac je bio svedok zakopavanja kraljeve krune u Prizrenskoj bogosloviji, kako je izgledala poslednja sednica Vlade, liturgija i opraštanje od Prizrenaca pred povlačenje ka Albaniji, saznaćete u ovoj knjizi.

Knjiga je simbolična zahvalnost srpskim ratnicima, stradalnicima Velikog rata koji su 1915. godine boravili u Prizrenu, objavljena na 100. godišnjicu proboja Solunskog fronta i slavne pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

O knjizi će govoriti: mr Živojin Rakočević, Aleksandar Gudžić i autor.

Promocija će biti održana u subotu, 20. aprila u 16 časova u Bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije u Prizrenu.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva