:

:

TV Most

clock

Februar 12, 2019   16:16

0

46

Priština izdvaja pola miliona evra za obeležavanje takozvane nezavisnosti

Privremene prištinske institucije jednoglasno su danas odlučile da izdvoje pola miliona evra za obeležavanje 11. godišnjice od jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti.

Prema pisanju prištinskog Ljajmija, godišnjica nezavisnosti tzv. Kosova biće obeležena nizom aktivnosti, a sredstva će biti izdvojene iz subvencija.

Prištinski parlament je, uz žestoko protivljenje Beograda, odluku o jednostranom proglašenju kosovske nezavisnosti doneo 17. februara 2008. godine.

Godišnjicu proglašenja tzv. Nezavisnog Kosova Priština će ove godine obeležiti u atmosferi velikih podela na političkoj sceni, pritisaka cele međunarodne zajednice, posebno SAD, za ukidanje nametnutih za 100 odsto uvećanih taksi na robu iz Srbije i BiH, i zastoja u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Takođe, godišnjicu tzv. Kosovske nezavisnosti ove godine Priština dočekuje sa još više odluka zemalja članica UN o povlačenju priznanja tzv Kosova kao nezavisne države. Ovu godišnjicu Priština će obeležiti bez vizne liberalizacije i članstva u Interpolu.

Izvor: Танјуг

KiMPriština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva