:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 12, 2018   16:41

0

134

Potpisan Sporazum o carinskoj saradnji Srbije i Izraela

U Beogradu je danas potpisan sporazum o saradnji carinskih službi Srbije i Izraela kojim se predviđa razmena iskustava i znanja, novih metodologija rada, posebno u oblasti suzbijanja carinskih prekršaja, kao i uspostavljanje i održavanje brzih i sigurnih kanala komunikacije za razmenu informacija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, u Upravi carina sporazum je u ime Izraela potpisala ambasadorka Alona Fišer Kam, u prisustvu direktora Poreske uprave i Uprave carine Izraela Erana Jakova i Avrahama Ben-Ardeta, dok je u ime Vlade Srbije Sporazum potpisao direktor Uprave carina Miloš Tomić.

Potpisani dokument predstavlja okvir za uspostavljanje kvalitetnije saradnje carinskih službi i doprinosi zajedničkom cilju - očuvanju bezbednosti granica i budžeta obe države, kaže se u saopštenju.

Podseća se da je ukupna spoljnotrgovinska razmena sa Izraelom u 2017. godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila preko 59 miliona evra, dok je pokrivenost uvoza izvozom iznosila gotovo 69odsto.

Trend povećanja robne razmene između dve zemlje primetan je i u 2018. godini, jer je za prvih devet meseci ostvarena razmena gotovo identična onoj koja je postignuta tokom cele 2017, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva