:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2019   20:00

0

156

Popović obišao Školu fudbala „28 jun“ u Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je večeras Školu fudbala „28 jun“ u Donjoj Gušterici na poziv trenera te škole.

Tom prilikom predsednik Popović je mladim fudbalerima, polaznicima škole, uručio majice sa oslikanim grbom te škole, markere i lopte. Popović je istakao da nakon što je sredstvima lokalnog budžeta u Donjoj Gušterici izgrađena balon sala, u tom mestu vrlo brzo počela sa radom škola fudbala „28. jun“.

„Obišli smo ovu školu fudbala kako bi videli način na koji funkcionišu i da li su zadovoljni uslovima. Uručili smo im i skromne poklone. Prezadovoljan sam činjenicom da je objekat koji smo izgradili prošle godine zaživeo na ovakav način, da je u punoj funkciji i da ovde trenira oko 130 dece. Pored škole „28. jun“, postoje još dve – u Gračanici i u Ugljaru. Nadam se da će se, zahvaljujući njima, u opštini Gračanica igrati dobar fudbal i da će što više dece biti na terenu, jer na ovaj način stiču prave vrednosti“, kazao je Popović.

Popović je istakao da Opština Gračanica ima obavezu da, između ostalog, radi i u interesu razvoja sporta i da pomaže sportske klubove.

„Pre svega želimo da pomognemo mlađim kategorijama, da u sportske aktivnosti uključimo što je više dece, da im obezbedimo dobre uslove za bavljenje sportom, jer oni predstavljaju našu budućnost“, istakao je Popović. U Školi fudbala „28. jun“ osnovna znanja o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu trenutno stiče 130 polaznika. Na današnjoj poseti i skromnim poklonima zahvalili su se njihovi treneri.

„Ova sala napravljena je prošle godine i bila je prekopotrebna za ovako veliko mesto. Škola radi već tri godine u Gračanici, a od skora i u Donjoj Gušterici. Zahvaljujemo se Opštini Gračanica i predsedniku Popoviću na pomoći, nadamo se da ćemo ostvariti još bolju saradnju, da će biti uz nas i našu decu“, kazao je trener Momir Đekić.

Osim škole fudbala „28. jun“, na teritoriji Opštine Gračanica postoje još dve slične škole – Škola fudbala Gračanica koja broji 120 i Škola fudbala Ugljare koju pohađa 75 mladih fudbale

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva