:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Februar 12, 2019   14:36

0

275

Popović obišao prostorije Udruženja slepih i slabovidih i obećao pomoć

Predsednik opštine gračanica Srđan Popović obišao je danas Udruženje slepih i slabovidih osoba u Gračanici i razgovarao sa predstavnicima i članovima Udruženja o mogućnostima nalaženja boljeg prostora, kao i pomoći u finansiranju aktivnosti ovog udruženja u narednom periodu.

Predsednik  Udruženja Božidar Stojanović upoznao je Popovića sa poteškoćama sa kojima se susreću i posebno neadekvatnim prostorom u kojem funkcionišu.

Popović je istakao da od Opštine Gračanica uvek mogu očekivati podršku i da u ovoj lokalnoj samoupravi imaju saradnike, a sve u cilju pogoljšanja kvaliteta života i uslova rada.

„Sa Udruženjem slepih i slabovidih imamo izuzetnu saradnju. Opština Gračanica želi da bude upućena u njihove probleme i da ih zajedno rešavamo. Prošle godine sproveli smo niz aktivnosti, jedna od bitnijih je Vidovdanski šahovski turnir, a dogovorili smo i aktovniosti za ovu godinu. Naš prioritet će biti da se obezbedi novi i adekvatniji prostor za rad“, istakao je Popović.

, Predsednik udruženja Božidar Stojanović se u ime svih članova predsedniku Popoviću zahavalio na poseti i razumevanju koje je pokazao.

„Ovo je prvi predsednik koji nas je obišao. Imamo velikih problema u funkcionisanju, nemamo akedvatne prostorije, nemamo izvore prihoda. Opštine Gračanica pomaže koliko može i to nam veoma znači“, kazao je Stojanović, koji je naglasio da bi rešenje svih problema bilo kada bi imali „stalno mesto u budžetu opštine Gračanica“.

Na sastanku je iznet još jedan od problema, a to je nemogućnost obrazovanja mlađih članova, za koje ne postoji adekvatna škola, pa jejedini izbor boravak i školovanje u Zemunu, što je za njihove porodice često neizvodljivo.

Udruženje slepih i slabovidih osoba u Gračanici broji 86 članova, od čega je troje dece. Trenutno ima troje zaposlenih koje finansira SG Priština  izmeštena u Gračanici.

Izvor: RTV Gračanica

GračanicaUdruženje slepih i slabovidihSrđan Popović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva