:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Mart 22, 2019   22:54

0

53

Policija zabranila skupove na više lokacija u Parizu

Protesti "Žutih prsluka" sutra će Parizu biti zabranjeni na Jelisejskim poljima i na prilazima toj aveniji, kao i oko Jeliisejske palate i Nacionalne skupštine, saopštila je danas francuska policija.

 

Ta je odluka doneta još u ponedeljak nakon prošlog vikenda kada je došlo do sukoba demonstranata sa snagama reda i pljački restorana i prodavnica, javili su francuski mediji.

"Postoje ozbiljni razlozi zbog kojih smatramo da bi se to nasilje moglo ponoviti na najavljenim protestima" ove subote, naveo je novi šef pariske policije Didije Lalemen, koji je imenovan na to mesto nakon što je premijer Eduar Filip u poneđeljak smenio njegovog prethodnika Mišela Delpisa.

Okupljanja su zabranjena "na Jelisejskim poljima, na delovima dugim 100 metara u okolnim ulicama koje izlaze na Jelisejska polja, kao i oko Trijumfalne kapije i u području koje okružuje Jelisejsku palatu i Nacionalnu skupštinu", precizirala je policija.

Premijer Filip je u poneđeljak najavio da će proteste zabraniti i na "trgu Pi-Berlan u Bordou i na trgu Kapitol u Tuluzu".

Tamo cemo "odmah pristupiti rasterivanju svih skupova", dodao je on.

Premijer je najavio i "značajno" povećanje kazni za učešće na zabranjenim skupovima.

Izvor: T a n j u g

Parizžuti prslucizabranjeni protesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva