:

:

TV Most

Foto: Танјуг/TV Hram

clock

April 20, 2019   17:48

0

58

Patrijarh proslavio krsnu slavu, prisustvovao Vučić

Patrijarh srpski Irinej služio je danas na veliki hrišćanski praznik Lazareva subota arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Beogradu, a proslavi krsne slave patrijarha prisustovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi Tv Hram.

Proslavi krsne slave patrijarha prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, direktor BIA Bratislav Gašić, predsednik SANU Vladimir Kostić i brojni drugi predstavnici verskih zajednica, kulturnog i javnog života Srbije.

Liturgiji je prisustvovao episkop šabački Lavrentije, a sasluživao je episkop remezijanski Stefan, vikar patrijarha srpskog sa sveštenstvom Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Po završetku liturgije, svete tajne pričešha i održane besede u Patrijaršijskom domu presečen je slavski kolač, a po običaju je priređena i "trpeza ljubavi".

Kolač je po tradiciji, u prisustvu domaćina patrijarha srpskog Irineja i brojnih gostiju, presekao episkop šabački Lavrentije.

Vladika Lavrentije je patrijarhu Irineju poželeo da slavu, u radosti i zdravlju, dočekuje sa sveštenicima i pastvom "na mnogaja i blagaja ljeta".

Izvor: Танјуг

IrinejVučićkrsna slava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva