:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Mart 20, 2019   19:46

0

289

Osnovci iz Šilova pogledali izložbu fotografija iz Velikog rata (video)

Učenici OŠ "Vuk Kradžić" u Šilovu posetili su izložbu fotogrfija „Veliki rat na Kosovu i Metohiji” u galeriji Doma kulture. Ovom vannastavnom aktivnošću bliže su se upoznali sa ratnim stradanjima naroda i vojnika.  

Izložba Veliki rat 1914 – 1918 učenicima je proširila znanja o istoriji. Pogledali su fotografije, ratne dnevnike, vojnička pisma, dopisne karte, spomenice i ostalu istoriografsku građu učesnika Prvog svetskog rata koji su rođeni na Kosovu i Metohiji. 

Ovo je bila jedinstvena prilika da deca pogledaju autentične forografije, jer ih u školskim udžbenicima nema. Na ovaj način učenici su na praktičnom primeru kroz forografije videli kako je teklo povlačenje preko Albanije i saznali ko je bio kralj Petar.  

“Učenici su imali priliku da vide izložbu fotografija o Prvom svetskom ratu, tačnije Velikom ratu kako se drugačije naziva. Ovo je vannastavna aktivnost, a škola nije u mogućnosti da nam pruži ovakve primerke. Učenici su mogli da vide  fotografije iz rata i pisma koja su kasnije fotografisana iz tog perioda”, rekla je za RTV Puls profesorica istorije Bojana Ivanović, naglasivši da je ova poseta od velikog značaja. 

Iz Doma kulture u Šilovu pozivaju i druge škole, a posebno profesore istorije da organizovano pogledaju ovu izložbu. Radno vreme galerije je od  8 do 18h. 

Izvor: RTV Puls

ŠilovoKiMizložba fotografijaVeliki rat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva