:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2018   17:03

0

76

Norveška fregata tone posle sudara sa tankerom

Norveška mornarica pokušava da spasi fregatu "Helge Ingstad" koja je počela da tone posle sudara sa malteškim tankerom u Hjeltefjordu nedaleko od Bergena, javljaju norveški mediji. Osam mornara je povređenu u sudaru, a sa broda je evakuisano 137 pripadnika mornarice.

Norveška fregata se noćas pod još nerazjašnjenim okolnostima sudarila sa tankerom "Sola TS" koji je u incidentu pretrpeo samo manju štetu. Norveški brod se u Bergen vraćao sa manevara NATO i bio je u potpunosti naoružan.

"Verujem da oružje koje se nalazi na brodu ne predstavlja opasnost... Ekipe pokušavaju da spreče dalje prodiranje vode u brod", rekao je komandant norveške ratne mornarice, kontraadmiral Nils Andreas Stensones.

Norveški mediji javljaju da se oko 10.000 litara goriva izlilo u more, kao i da mornarica pokušava da spasi brod koji se nasukao na obalu fjroda, pošto je posle sudara izgubio kontrolu.

Predstavnici norveške ratne mornarive nisu želeli da komentarišu okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće, ostavljajući konačnu ocenu državnoj komisiji koja će sprovesti istragu.

Izvor: Aftonbladet,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva