:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 20, 2019   14:24

0

170

Nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Povodom Dana Vojske Srbije u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba svečano su uručena priznanja i nagrade za učinjeno delo, rezultate od posebnog značaja, najbolje sportiste, kao i vojne spomen-medalje za dostignuća u sportu.

Priznanja i nagrade, uz čestitke, nagrađenima su uručili ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, a ove godine, prvi put povodom Dana Vojske, dodeljena su priznanja za uspehe u vojnom sportu.

Zastavnik Saša Veljić je nagrađen za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća, dok je razvodnik Đuro Borbelj nagrađen za postignute rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta, kao i stariji vodnik Dalibor Anđelković.

Za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti vojnih lica nagrađen je kapetan fregate Saša Strunjaš.

Kapetan fregate Saša Strunjaš nagrađen je za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti vojnih lica.

Za zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti civilnih lica nagradu je dobio vojni službenik Igor Perić, koji je najbolje vojno lice.

Najbolje civilno lice i vojni službenik mr Nadica Kozić nagradu je dobila za postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja NVO – najbolji istraživač.

Najbolji sportisti

Dobitnici nagrada za najbolje sportiste u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u protekloj godini su: zastavnik 1. klase Miroljub Janićijević – najuspešniji sportista u muškoj konkurenciji, kapetan Nevena Jovanović – najuspešniji sportista u ženskoj konkurenciji, Vojna reprezentacija Srbije u futsalu – najuspešnija sportska ekipa u muškoj konkurenciji i Vojna reprezentacija Srbije u atletici – najuspešnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji za i vojni službenik Snežana Stančetić – za doprinos razvoju sporta.

Vojnim spomen-medaljama za dostignuća u sportu, povodom Dana Vojske odlikovani su kapetan Nevena Jovanović, vojni službenik Ksenija Bubnjević, desetar Nataša Čulafić, potporučnik Vesna Rakić i vojni službenik Snežana Stančetić.

U ime dobitnika nagrada za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja obratio se kapetan fregate Saša Strunjaš, koji se zahvalio na časti i ukazanom poverenju koje te nagrade simbolizuju.

On je, takođe, istakao da su za nagrade zaslužni i svi članovi kolektiva u kojima rade, kao i njihove porodice, doprinoseći svojim radom svakodnevno podizanju ugleda Vojske Srbije među građanima. Nagrade će, poručio je u ime nagrađenih kapetan fregate Strunjaš, biti podstrek za još bolje rezultate u budućnosti.

Kapetan Nevena Jovanović, koja je za dostignuća u sportu odlikovana vojnom spomen-medaljom, obraćajući se u ime nagrađenih sportista, zahvalila je ministru odbrane na pažnji koja se posvećuje razvoju vojnog sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dodajući da su i današnja svečanost i dodeljene nagrade samo jedan od pokazatelja te posvećenosti.

Kompanija "Mocart" i Udruženje osiguravača Srbije su obezbedili materijalne nagrade.

Vojska uvodi sportsku četu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je ovo poslednji put da se nagrađuju sportisti, a da ne stoje ispred svoje sportske čete.

"Vojska Srbije će uvesti i sportsku četu, koja će okupljati najbolje pripadnike Vojske Srbije i najbolje sportiste, ali i one koji reprezentuju našu zemlju pred čitavim svetom, brojne reprezentativce iz različitih sportova koji će pristupiti Vojsci Srbije i koji će nastaviti da se takmiče i da treniraju i nama značajno pomoći da i mi više naučimo, da se obučimo i da u uniformi Vojske Srbije čuvaju našu čast i brane naše boje pred čitavim svetom", naglasio je ministar Vulin.

Rekao je i da Vojska Srbija nije plaćenička vojska, već da je to vojska ljudi koji vole svoj posao, vole svoj poziv i koji iznad svega vole Srbiju, koji iznad svega vole svoj narod. "Ovo je naš način da pokažemo da prepoznajemo ko su najbolji među nama i da ih na ovaj način nagradimo", rekao je Vulin.

Izvor: RTS

Vojska SrbijeNagrade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?