:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 20, 2019   14:24

0

306

Nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Povodom Dana Vojske Srbije u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba svečano su uručena priznanja i nagrade za učinjeno delo, rezultate od posebnog značaja, najbolje sportiste, kao i vojne spomen-medalje za dostignuća u sportu.

Priznanja i nagrade, uz čestitke, nagrađenima su uručili ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, a ove godine, prvi put povodom Dana Vojske, dodeljena su priznanja za uspehe u vojnom sportu.

Zastavnik Saša Veljić je nagrađen za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća, dok je razvodnik Đuro Borbelj nagrađen za postignute rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta, kao i stariji vodnik Dalibor Anđelković.

Za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti vojnih lica nagrađen je kapetan fregate Saša Strunjaš.

Kapetan fregate Saša Strunjaš nagrađen je za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti vojnih lica.

Za zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti civilnih lica nagradu je dobio vojni službenik Igor Perić, koji je najbolje vojno lice.

Najbolje civilno lice i vojni službenik mr Nadica Kozić nagradu je dobila za postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja NVO – najbolji istraživač.

Najbolji sportisti

Dobitnici nagrada za najbolje sportiste u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u protekloj godini su: zastavnik 1. klase Miroljub Janićijević – najuspešniji sportista u muškoj konkurenciji, kapetan Nevena Jovanović – najuspešniji sportista u ženskoj konkurenciji, Vojna reprezentacija Srbije u futsalu – najuspešnija sportska ekipa u muškoj konkurenciji i Vojna reprezentacija Srbije u atletici – najuspešnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji za i vojni službenik Snežana Stančetić – za doprinos razvoju sporta.

Vojnim spomen-medaljama za dostignuća u sportu, povodom Dana Vojske odlikovani su kapetan Nevena Jovanović, vojni službenik Ksenija Bubnjević, desetar Nataša Čulafić, potporučnik Vesna Rakić i vojni službenik Snežana Stančetić.

U ime dobitnika nagrada za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja obratio se kapetan fregate Saša Strunjaš, koji se zahvalio na časti i ukazanom poverenju koje te nagrade simbolizuju.

On je, takođe, istakao da su za nagrade zaslužni i svi članovi kolektiva u kojima rade, kao i njihove porodice, doprinoseći svojim radom svakodnevno podizanju ugleda Vojske Srbije među građanima. Nagrade će, poručio je u ime nagrađenih kapetan fregate Strunjaš, biti podstrek za još bolje rezultate u budućnosti.

Kapetan Nevena Jovanović, koja je za dostignuća u sportu odlikovana vojnom spomen-medaljom, obraćajući se u ime nagrađenih sportista, zahvalila je ministru odbrane na pažnji koja se posvećuje razvoju vojnog sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dodajući da su i današnja svečanost i dodeljene nagrade samo jedan od pokazatelja te posvećenosti.

Kompanija "Mocart" i Udruženje osiguravača Srbije su obezbedili materijalne nagrade.

Vojska uvodi sportsku četu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je ovo poslednji put da se nagrađuju sportisti, a da ne stoje ispred svoje sportske čete.

"Vojska Srbije će uvesti i sportsku četu, koja će okupljati najbolje pripadnike Vojske Srbije i najbolje sportiste, ali i one koji reprezentuju našu zemlju pred čitavim svetom, brojne reprezentativce iz različitih sportova koji će pristupiti Vojsci Srbije i koji će nastaviti da se takmiče i da treniraju i nama značajno pomoći da i mi više naučimo, da se obučimo i da u uniformi Vojske Srbije čuvaju našu čast i brane naše boje pred čitavim svetom", naglasio je ministar Vulin.

Rekao je i da Vojska Srbija nije plaćenička vojska, već da je to vojska ljudi koji vole svoj posao, vole svoj poziv i koji iznad svega vole Srbiju, koji iznad svega vole svoj narod. "Ovo je naš način da pokažemo da prepoznajemo ko su najbolji među nama i da ih na ovaj način nagradimo", rekao je Vulin.

Izvor: RTS

Vojska SrbijeNagrade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva