:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 19, 2018   18:22

0

186

Mogerini: Više nego ikada potreban zajednički rad na Zapadnom Balkanu

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini je tokom sastanka sa liderima sa Zapadnog Balkana poručila da partneri iz tog regiona sada, više nego ikada, moraju da rade zajedno kako bi napredovali ka zajedničkom cilju EU integracija, konsolidovali mir i stabilnost i investirali u buduću regionalnu saradnju, a zarad dobrobiti građana regiona.

U saopštenju Spoljnoplitičke službe EU navodi se da je Mogerini organizovala u Briselu neformalni sastanak lidera sa Zapadnog Balkana tokom koga su se svi prisutni saglasili o nephodnosti nastavka rada na daljem napretku kako na EU putu tako i na unutrašnjim reformama.

”Osvrćući se na važan napredak koji je region ostvario u 2018. godini lideri su se složili sa visokom predstavnicom EU da je neophodno nastaviti rad i održati fokus kako na EU putu tako i na neophodnim unutrašnjim reformama, a u cilju ostvarivanja progresa do sastanka Saveta EU u junu 2019. godine”, navodi se u saopštenju EEAS.

Spoljnopolitička služba EU u svom saopštenju navodi da su lideri sa Zapadnog Balkana na sastanku u Briselu iskazali opredeljenje da nastave rad na daljoj integraciji regiona u EU, u duhu dobrih susedskih odnosa i pomirenja, uzdržavajući se od svih akcija i izjava koje ne doprinose ukupnom interesu i strateškim ciljevima Zapadnog Balkana.

Izvor: Танјуг

MogeriniZapadni BalkanEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva