:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 12, 2018   9:05

0

170

Ljajić: Ramina izjava skandalozna

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je izjava premijera Albanije Edija Rame da se protivi da Telekom Srbija preuzme Telekom Albanija "skandalozna", navodeći da novac nema boju, nacionalnost i rasu.

"Ako poštujete tržište i zalažete se za principe slobodne trgovine, ne možete iz političkih ili etničkih razloga da diskriminišete jednog kupca. Svako je dobrodošao", rekao je Ljajić za "Politiku" i dodao da su u slučaju prodaje Telekoma Albanija uvedeni neki drugi kriterijumi.

Ako uvodite neke druge principe, onda to više nije ekonomija, nego politika, naveo je Ljajić i podsetio da Telekom Albanija nije u državnom vlasništvu, već je reč o imovini nemačkog Dojče Telekoma, koja preko grčkog OTE ima 99,79 odsto udela u toj kompaniji.

"On blokira prodaju kompanije u nemačkom vlasništvu. Ispada da su srpski investitori dobrodošli kad im treba da kupe srpsku robu koju nemaju i kad treba da se uspostavi ekonomska saradnja. Ali u sektoru telekomunikacija nisu. To je skandalozno i nezabeleženo. Ja ne pamtim da je neko to tako otvoreno i javno rekao u svetu", ukazao je Ljajić.

Izvor: RTV, FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva