:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2019   16:22

0

37

Ljajić i Nikolova o unapređenju političkih i privrednih odnosa

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa potpredsednicom Vlade Bugarske za ekonomska i demografska pitanja Marijanom Nikolovom, sa kojom je razgovarao o unapređenju ukupnih političkih i privrednih odnosa dve zemlje.

Tokom sastanka u Nišu Ljajić i Nikolova dogovorili su potpisivanje međudržavnog sporazuma o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, u cilju povećanja izvoza roba iz Srbije i Bugarske.

Ljajić i Nikolova su takođe izrazili zadovoljstvo činjenicom da je privredna saradnja dve zemlje sve bolja, budući da je robna razmena u prošloj godini premašila milijardu evra i da ima tendenciju daljeg rasta. Kako bi robna razmena bila dalje unapređivana, dogovoreno je i održavanje biznis foruma privrednika dve zemlje u Sofiji u toku ove godine.

Ljajić je istakao da veliki prostor za saradnju postoji u oblasti turizma, s obzirom na to da su Srbija i Bugarska susedne zemlje. U prilog tome govori i podatak da su bugarski turisti u prošloj godini bili na drugom mestu kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u našu zemlju.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva