:

:

TV Most

clock

Februar 12, 2019   13:40

0

94

LDP neće da bojkotuje Skupštinu

Liberalno demokratska partija neće se odazvati pozivu Đilasa, Jeremića ili Dveri na bojkot rada srpskog parlamenta, jer, kako ističe predsednik LDP Čedomir Jovanović, neće u gomilu sa "ekstremistima, nacošima i siledžijama" i jer demokratska Srbija "ne sme da bude oružje dželata koje smo jedva preživeli".

Nećemo da bojkotujemo skupštinu, rekao je, prema saopštenju, Jovanović samo zato što na taj bojkot pozivaju Đilas i Jeremić, koji, kako se navodi, i nisu u Skupštini, ili njihove perjanice iz Dveri, koji su nasmejani samo u Kremlju, u zagrljaju sa ruskim ekstremistima.

"Našu politiku ne vode lideri Saveza za Srbiju, jer je među njima više onih koji su sa Vučićem bili na listama ili u koaliciji, nego onih koji to nisu", istakao je lider LDP Čedomir Jovanović.

Oni iz Skupštine beže i lažu o nama jezikom Šešelja, dodaje Jovanović. Oni "nisu u Skupštini zato što nemaju šta da kažu i nemaju iza koga da se sakriju, kao što se kriju na ulici iza nezadovoljnih građana".

LDP je, obrazlaže Jovanović, u Skupštini Srbije zato što se bore za Srbiju u Evropskoj uniji, zato što brane ideju mira kroz dogovor sa kosovskim Albancima preko sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine, zato što podržavaju Bosnu i Hercegovinu kao modernu i efikasnu državu i njihovu evroatlantsku perspektivu, a sve to je neophodan uslov za promenu pogrešne politike i grešaka sa kojima živimo decenijama.

"LDP će nastaviti da insistira na svojoj politici - da je društvu potrebno reći istinu bez uvijanja i izgovora, da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija", kaže on i dodaje da nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu.

"Srbija će biti normalna kada budemo prihvatili vrednosti onih zemalja u kojima ljudi oko nas odlaze da žive, a upravo sa tim zemljama su u sukobu oni koji nas pozivaju na bojkot", kaže Jovanović.

Izvor: Танјуг

LDPSkupština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva