:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 12, 2019   12:12

0

65

Kurc i šefica diplomatije, izbegavanje u širokom luku

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc na put u Japan i Južnu Koreju, a potom i u SAD, neće sa sobom povesti šeficu austrijske diplomatije Karin Knajsel.

Sa sobom će, kako je najavljeno, povesti ministre privrede Margarete Šrambek i infrastrukture, inovacija i saobraćaja Norberta Hofera, dok će Knajsel učestvovati "samo" na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Neuobičajeno je u Austriji da kancelar, pre svega na put u SAD, gde je za 20. februar zakazan sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, ne vodi šeficu diplomatije.

Vašington je žestoko reagovao kada se Knajselova, na sopstvenoj svadbi, poklonila pred predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Zvanično izostanak Knajselove iz delegacije koju predvodi Kurc na predstojećim putovanjima iz njegovog kabineta obrazlažu smanjenjem delegacije.

Međutim, kako diplomate iza zatvorenih vrata tvrde, kancelar se sve više distancira od Knajselove, jer ona teži, kako kažu, da "podučava" kolege u vladi i time sebe izoluje od ostatka kabineta.

Takođe razlog što je Kurc izbegava je što Knajselova često svojim izjavama dovodi u pitanje ugled zemlje.

Tako je juče na Tviteru objavila da podržava spornog nekadašnjeg državnog kancelara Klemensa Vencela Lotara fon Meternika, koji je poznat po uspostavljanju sistema "doušničke države".

Izvor: Танјуг

Sebastijan KurcJapanJužna KorejaKarin Knajsel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva