:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2019   16:49

0

61

Kragujevac: Besplatne obuke za mlada interno raseljena lica

U okviru projekta Podrška održivom povratku interno raseljenih lica sa Kosova u Kragujevcu je održana prezentacija besplatnih obuka za rad u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija. Projekat okuplja mlade ljude od 18 do 30 godina u cilju pružanja pomoći interno raseljenim licima i njihovim porodicama u nastojanjima za održivi povratak na Kosovo.

Projekt je finansiran od strane Evropske unije, a deo je šireg programa EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika u vrednosti od 5,65 miliona evra.

Cilj obuka je da se mladim interno raseljenim licima pruži mogućnost da steknu znanja, veštine, kvalifikacije i radno iskustvo u IKT sektoru i pomogne pri zaposlenju ili pokretanju sopstvenog posla.

Javni poziv važi za mlade, interno raseljena lica sa teritorije gradova Kragujevca, Kraljeva, Čačka i Kruševca u kojima se i sprovodi obuka.

Neki od uslova za prijavljivanje na poziv je da je na evidenciji interno raseljenih lica i da ima legitimaciju, da nema ostvaren povratak na Kosovo i da je lice registrovano za povratak u bazi podataka UNHCR Srbija ili je iskazao želju za povratkom u nekoj od organizacija.

Ukupan broj polaznika za obuku je 20, a najmanje pet lica je potrebno za realizaciju jedne obuke. Kandidati mogu da se prijave za najviše 2 od pet ponuđenih vrsta obuke, a svakoj prethodi testiranje radi utvrđivanja stepena znanja polaznika kao i selekcija. Zaintereseovani za konkurs, mogu da se prijave do 25. marta.

Izvor: RTS

kragujevacinterno raseljeni sa kimobukainformaciono-komunikacionih tehnologija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva