:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 11, 2019   18:05

0

120

Književna zajednica „Borisav Stanković“ slavi 30 godina

Književna zajednica „Borisav Stanković" objavila je šest novih knjiga domaćih autora u okviru priprema za ovogodišnje obeležavanje značajnog jubileja, 30 godina od osnivanja, saopštio je predsednik Zajednice, ugledni vranjanski pesnik Miroslav Cera Mihailović.

Prema njegovim rečima Zjednica je objavila knjige domaćih pisaca: roman "Lidija ne preteruj" Lidije Marković, "Olovka Vilijem Šekspir" pesme Đorđa Sibinovića, "Ne vredi pričati" ogledi Đorđa Sibinovića, "Odbrana izbora" pesme, proza, mišljenja, komentari Zorana M. Mandića, "Krov bez kuće" roman Ljiljane Mitrović i "Skoplje i njegova okolina" monografska studija Jovana Hadži Vasiljevića.

„Knjigom ‘Skoplje i njegova okolina’ zaokruženo je troknjižje pod zajedničkim naslovom ‘Južna strana Srbije’ kapitalnog dela znamenitog Vranjanca Jovana Hadži Vasiljevića, za koje je Književna zajednica na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu dobila Specijalno priznanje za izdavački poduhvat godine“, podsetio je Cera Mihailović.

On je dodao da poseban kuriozitet predstavlja knjiga poezije Đorđa Sibinovića „Olovka Vilijem Šekspir“ koja je za nepunu godinu od pojavljivanja prevedena na više jezika i već se pojavila u makedonskom i italijanskom izdanju.

„Program ovogodišnje „Borine nedelje“ proteći će takođe u znaku ovog velikog jubileja koji će tokom čitave godine biti obogaćivan novim sadržajima“najavio je Cera Mihailović.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva