:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 12, 2019   8:32

0

262

KFOR najavio vežbu - helikopteri, vozila i trupe na rutama

Kfor je sinoć putem društvenih mreža najavio održavanje vežbe na Kosovu u koju će biti uključeni i helikopteri, ne navodeći kada će vežba biti održana.

"Kfor će obaviti vežbu, raspoređivanjem trupa duž raznih ruta na Kosovu. Vežba će uključivati helikoptere i vozila i cilj joj je poboljšanje saradnje između jedinica Kfora, kao i održavanje njihove spremnosti. Kfor redovno vežba kako bi bio spreman da ispuni sopstveni mandat", piše u saopštenju Kfora objavljenom na Fejsbuku.

Uz saopštenje je objavljen i video snimak neke od prethodnih vežbi gde se, uz dramatičnu muziku, vide pripadnici Kfora kako probijaju barikade na putevima i punoj opremi za razbijanje demonstracija suprotstavljaju se izgrednicima, trče kroz plamen od bačenih "molotovljevih koktela", patroliraju u borbenim vozilima i helikopterima, kao i kako ovim letelicama spasavaju ranjenike.

 

KFOR is going to conduct training, deploying troops along various routes of Kosovo. The exercise will involve helicopters and vehicles and is aimed to improve cooperation between KFOR units and to sustain their readiness. KFOR regularly trains to keep ready to fulfil its mandate.

Posted by Kosovo Force - KFOR on Friday, January 11, 2019

Kfor je ranije ove nedelje odložio zbog vremenskih prilika trodnevnu vežbu koja je trebalo da otpočne u sredu i traje do danas.

Izvor: Танјуг

KosovoKforVežba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva