:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2019   19:38

0

61

I Srbi bojkotuju državnu komemoraciju u Jasenovcu

Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima jevrejskih opština i antifašista koji su ranije u utorak potvrdili da četvrtu godinu zaredom neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu koja će se održati 14. aprila.

Zamenik predsednika SNV-a Saša Milošević rekao je za portal Novosti da država nije preduzela nužne mere da se zaustavi ili makar smanji negiranje Holokausta i genocida u Drugom svetskom ratu, te revizionizam.

Upravo suprotno, tvrdi Milošević, nizom mera poput podrške negacionističkim i revizionističkim udruženjima i njihovim publikacijama, tolerisanjem govora mržnje, relativiziranjem stradanja naroda žrtava i mitologizacijom stradanja nakon rata te neadekvatnom obrazovnom politikom, država je direktno doprinela tome da ove pojave postaju dominantne u hrvatskom društvu. Ranije danas, Jevrejska zajednica u Hrvatskoj saopštila je da ne želi da u Jasenovcu bude u zajedničkoj komemorativnoj koloni, čije održavanje ove godine zagovara premijer Andrej Plenković.

Izvor: PORTALNOVOSTI.COM,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva