:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 23, 2019   14:47

0

422

Haradinaj: U Berlin idem sa nepromenjenim stavovima o dijalogu

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da u Berlin putuje sa nepromenjenim stavom kada je reč o nastavku dijaloga sa Beogradom i korekciji granica.

Za njega je, kaže, važno da Kosovo bude deo Berlinskog procesa, zajedno sa, kako je rekao, pet balkanskih zemalja.

"Važno je da je Kosovo deo paketa šest balkanskih zemalja u Berlinskom procesu", rekao je Haradinaj i dodao da je taj proces važan jer, kako je rekao, ne dozvoljava "nijednoj državi da stagnira".

Sastanak sa premijerima i predsednicima država Zapadnog Balkana sazvali su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron za 29. april u Berlinu.

Haradinaj kaže da Priština ne određuje ko su učesnici tog skupa.

Prema njegovim rečima, pominjanje korekcije granica bilo je greška i dobro je što je, kako kaže, ta tema prevaziđena.

"Diskusije o teritoriji su pogrešne. Dobro je da je to prevaziđeno, a mi ni ne pokušavamo da tu temu održimo živom", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Upitan o odnosu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja će takođe biti prisutna u Berlinu, Haradinaj je rekao da, što se nje tiče, nema problem, već sa temema koje je ona pokretala.

"Mi nismo protiv Mogerinejeve, ali jesmo protiv njenog odstupanja da se umesto o dijalogu razgovara o teritorijama. Ona je inače pri kraju svog mandata, a problem nije bio sa njom, već sa suštinom", rekao je Haradinaj.

Izvor: Танјуг

KiMHaradinajBerlin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva